17.11.2023 | 21:06

Харківська обласна служба зайнятості провела перший виїзний ярмарок вакансій у віддаленому населеному пункті. Захід відбувся у с. Кам’янка Ізюмського району, що суттєво постраждало та зазнало руйнувань під час окупації. Наразі у ньому проживає 69 людей.

Захід проведено із залученням пересувного мобільного центру зайнятості, обладнаного спеціальною технікою для надання консультацій.

Відкриваючи ярмарок вакансій керівник обласного центру зайнятості Олександр Котуков наголосив, що Служба розпочинає новий формат надання послуг, якими зможуть скористатись мешканці найвіддаленіших куточків регіону.

Фахівці служби зайнятості інформували місцевих жителів про послуги з працевлаштування, професійного навчання, можливості отримання гранту на відкриття власної справи, підвищення кваліфікації або освоєння нової професії за рахунок ваучера та як долучитись до суспільно корисних робіт тощо. Окрім цього, увазі відвідувачів було представлено понад тисяча варіантів працевлаштування у Харківській області, з них 26 – у Ізюмі та районі; півтори тисячі пропозицій роботи з житлом у інших регіонах України, а також можливості тимчасової зайнятості.
Місцеві роботодавці, а саме: Ізюмське КП Теплових мереж, «Благоустрій міста Ізюм», Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ізюмської міської ради, пропонували свої актуальні вакансії.

У Ярмарку взяв участь заступник начальника Ізюмської міської військової адміністрації Максим Стрельник, який відзначив, що місцева адміністрація всебічно співпрацює з Ізюмською філією Харківського обласного центру зайнятості у вирішенні нагальних питань. До заходу долучились Ізюмська організація Товариства Червоного Хреста України та БФ «Мирне Небо Харкова».

Зазначимо, що Харківський обласний центр зайнятості отримав мобільний центр зайнятості від Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Німеччини через Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Фото