17.10.2019 | 13:42
18 жовтня 2019 року з 10:00 до 13:00 у Харківському міському центрі зайнятості за адресою: м. Харків, вул. Шевченка, 137 А, (ст. метро «Київська»), відбудеться «FOOD-STEM» до Дня харчової промисловості.
Під час заходу харківські школярі та безробітні спробують себе в якості кухарів, технологів, кондитерів, готуватимуть незвичайні страви та дегустуватимуть смаколики власного приготування.
Протягом дня на різних локаціях Харківського міського центру зайнятості для учасників FOOD-STEM’у проходитимуть тематичні заходи:
- ярмарок вакансій від провідних роботодавців харчової промисловості м. Харкова та Харківської області;
- майстер-клас від провідного шеф-кухаря, члена Асоціації шеф-кухарів України, з приготування страв тайської кухні Андрія Яковлєва;
- інклюзивний Food-cort на майданчику Інклюзивного коворкінгу «Доступна зайнятість»: майстер-клас із виготовлення суші від компанії «Япошка» та спілкування зі студентами Слобожанського регіонального центру професійної освіти, які відкриють таємниці власного учнівського життя;
- на смоко-локації шкільна молодь зможе навчитися смажити млинці та ліпити з дріжджового тіста;
- карвінг (мистецтво художнього різьблення на овочах і фруктах), основи сервірування, прикрашання кондитерських виробів, майстер-класи з визначення якості м’ясної та молочної продукції проведуть представники Коледжу переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка;
- нано-кухня від представників Харківського державного університету харчування та торгівлі і Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Шкільна молодь дізнається, як відбувається процес капсулювання харчових продуктів, навчиться готувати і прикрашати вафлі з натуральними барвниками, розкриє секрет виготовлення попкорну, шоколадної пасти та різноманітних напоїв.
До участі в заході запрошуються безробітні, роботодавці, шкільна та студентська молодь.