21.10.2019 | 09:25

Директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко відвідав профорієнтаційний захід «FOOD-STEM», що пройшов у Харківському міському центрі зайнятості до Дня харчової промисловості.

«З присутніми роботодавцями й навчальними закладами Харківська обласна служба зайнятості співпрацює протягом багатьох років. Крім ярмарку вакансій, сьогодні тут проходять майстер-класи з приготування млинців, суші, кексів. Представники кожного навчального закладу презентували смачні страви і зацікавлювали учасників, розповідаючи про умови навчання або роботи. Такі заходи спрямовані на розвиток харчової промисловості нашої країни, і приємно, що сьогоднішній «FOOD-STEM» викликав такий резонанс», - розповів В. Міненко.

На різних локаціях Харківського міського центру зайнятості для учасників «FOOD-STEM’у» пройшли майстер-класи з приготування страв тайської кухні, млинців та борошняних кондитерських виробів, карвінгу (художнього різьблення про фруктах і овочах). На майданчику Інклюзивного коворкінгу «Доступна зайнятість» відбувся майстер-клас із виготовлення суші, а представники Коледжу переробної та харчової промисловості Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка навчили молодь визначати якість м’ясної та молочної продукції і провели досліди з електрикою. Багато зацікавлених учасників зібралося на майданчику нано-кухні. Молодь відкривала таємниці харчових технологій, вчилася капсулювати продукти і напої, готувати попкорн і шоколадну пасту. 

 

Фахівці служби зайнятості надавали школярам консультації щодо актуальних послуг для молоді та запрошували пройти профдіагностичне тестування у Харківському міському центрі зайнятості.